Laptopok akkumulátor-feltöltöttségéről való értesítés a Windows 10 rendszeren

Alapjáraton a laptopok aktuális töltöttségét kijelzi számunkra a Windows 10 rendszer. Sőt arról is értesít, ha már tölteni szükséges. De mi a helyzet olyankor, ha nem szeretnénk a töltőn felejteni a teljesen feltöltött állapotú laptopunkat? Itt egy lehetséges megoldás.

_

Mielőtt belevágunk, először is tisztázzuk magunkkal a biztonságos akkumulátor-töltés fogalmát. Erről nagyon szépen megfogalmazva találhatunk is egy leírást itt. Ajánlott mindenkinek végigolvasni és betartani az ott elhangzottakat.

Most pedig következzen az, amit ígértem - mivel az előbb javasoltak betartását ennek segítségével fogjuk tudni leginkább véghezvinni.

Megoldás

Töltsük le a hivatalos weboldalról a segédprogramot, amely majd akár egyénileg beállítható hangjelzéssel is figyelmeztetni fog bennünket a laptop töltöttségi szintjeiről.

_

A program automatikus indításához hozzunk létre egy parancsikont a "BatteryAlarm" programról és kövessük a Microsoft hivatalos útmutatóját:

"A Windows 10 rendszeren az Indítópultot az alábi módon érheted el:

 1. A program ikonjának Indítópult mappába történő másolása:
  • Nyomd le a Windows+R billentyűket és írd be az alábbi parancsok egyikét, melyek közül az első az adott felhasználói fiókra vonatkozik, míg a második az összes fiókot érinti, majd nyomd le az
   Enter billentyűt:
   • shell:startup
   • shell:common startup
  • Másold a szükséges programok ikonját vagy a batch fájlt a fenti mappák egyikébe.
  • Elképzelhető, hogy amennyiben a Felhasználói fiókok felügyelete (UAC) engedélyezve van, úgy nem fog működni a dolog. Tehát ez esetben próbáld meg alacsonyabb szintre állítani vagy kapcsold ki:
   • Nyomd le a Windows+X billentyűket és válaszd a
    Vezérlőpult
     elemet a megjelenő listán.
   • A Vezérlőpultban jobb felső sarokban a Nagy ikonok nézetre váltva válaszd a
    Felhasználói fiókok elemet.
   • Kattints a Felhasználói fiókok felügyelete beállításainak módosítása lehetőségre és a csúszka segítségével hajtsd végre a módosítást.
 2. Továbbá a Feladatütemező segítségével is be tudod állítani, hogy bizonyos programok elinduljanak a Windows rendszerrel együtt."

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.